Објављено

Pravo lice jedne ljubavi / Dve one

Fri, Feb 2nd 2018, 9:17 am

Dva lica dve one

 

Slušala sam pesmu. Jeste najbolje da se skloniš od mene što dalje..Koja od vas dve ovo govori? napisao sam joj. ONA. Ne znam.. ima samo dve?. JA. Znam da su dve.. ONA. Izaberi koja govori. JA. Govori ona službena. ONA. A druga je? Ona koja ima srce i dušu. ONA. Ta…  JA. E ta pati za ljubavlju, da je neko voli, pazi i mazi. ONA. Ehhhh..

 

Fri, Feb 2nd 2018, 10:52 pm

 

Putuj Igumane

 

ONA. Mi i knjiga? Ti si to u vezi? Ne odgovaraš, sada si opet mangup.. JA. Vide u meni perspektivu i potencijal. ONA. Srećno tebi “igumane”…Pozdravljam te. Imaš sada čime da se zanimaš. JA. Imao sam i pre al neko nije verovao u mene. ONA. Neko? JA. Ti !  ONA. Ma da, nisam.. a sve vreme te podržavam.

 

Putuj Igumane

Razgovaraj ti kako želiš. JA. Kakva zamena? ONA. Nebitno. JA. Bitno je. Otvori najzad svoju dušu. Želim da je čujem, zaslužio sam. ONA. A šta to da čuješ? Da me voliš, želiš, da ti je stalo do mene. Da sam ti u krvi, mislima. ONA Nije bitno. JA. Veoma je bitno. Kada te čujem na ulici kada pričaš sa drugarima pa i psima. Znaš kako li je meni? ONA. ? Svuda pokazuješ ljubav. Prema meni ne, a kažeš nije bitno. Da veoma je bitno. ONA. Nije to isto. JA. Da, ja nisam pas. Da jesam bila bi drugačija. Nema nije bitno, kada ti je do nekoga stalo, boriš se, zar ne?. ONA Ne, nije uvek tako. Zar se ja nisam borio?! ONA. Jesi, dosta je bilo. JA .Prava ljubav je dvosmerna. Želiš da bude dosta. Zar ne bih ja to trebao da kažem?.

 

Miroslav Zuha

02.02.2019

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *