Објављено

GRIZEM SE Miroslav Zuha

 

GRIZEM SE.

I povremeno se ujedemo za usnu

da se ne čuje vrisak lepih sećanja…

Na lepe dane prošlosti naše i sve ono

što nas je činilo srećnim.

Pamtimo te dane naše i sve te trenuke

kada smo se voleli jako.

Život nas vodi dalje i biće

još ljubavi u njima.

 

Osećam ipak neku tugu

a znam da će mi život

doneti drugu i oterati

moju tugu za prošlim

danima tim.

Povremeno mi

sećanja donesu

nostalgiju neku i ugrizem

se za usnu jako i vrišti

nešto u meni i srce

hoće da iz grudi iskoći.

 

Znaju ne samo dani

Biti teški ali i noći

i nekada mislimo

da će nam biti kao

pre ali je to samo

san i za nas je

stigao novi dan.

Grizem se često i što

drugačije nije bilo i

da li sam samo ja

za sve kriv ili bi

ipak drugačije bilo.

 

Miroslav Zuha

12.10.2018

Објављено

Ko je? Miroslav Zuha

„ŠTA ZNA SVINJA ŠTA JE DINJA“

 

Ovaj tekst pišem sa razlogom jer sam pre godinu dana ovako prozvan, opisan od strane jedne osobe koja je sedeći u kolima polazila na put. Na neki komentar da li je to auto Florida? je usledio komentar: Šta zna svinja šta je dinja. To jest ja kojim sam jedim povodom vozio i bio na putu takvim kolima. Da ja ne znam za bolji auto i kako se treba živeti.

 

ŠTA ZNA SVINJA ŠTA JE DINJA

 

 

Rođen sam u doba kada nije bilo televizora, nismo imali telefon. Odrastao u radničkoj porodici ,zajedno sa bratom. Prva interesovanja su bila vezana za ono što roditelji rade, dede i uža familija. Kao dete sam popravljao bicikle, sam ih sastavljao. Vozili se dugo. pravili ludosti sa njima. Moji bicikli u ono vreme su imali akumulator, bravu, kontakt ključ, prekidače, osvetlenje i žmigavce. Uvek nesto sa alatima smo radili i kopirali odrasle.Sedam, osam punih godina sam učio da sviram harmoniku i imao profesora muzike. I dan danas nisam zaboravio svirati.  Prve ljubavi za fotografiju i prve aparature za izradu fotografija. Kada sam krenuo u srednju školu i interesovanja za elektroniku i tehniku. Popravljaući i praveći radio stanice, pojačala za muziku, prve alate koje nisi mogao kupiti ili nisu bili dostupni. Prvi časopisi vezano za ista interesovanja. Popravljao sam tv aparate i sve svu belu tehniku u to doba. Vozili smo moped do iznemoglosti. Vozio od oca prvi motocikl marke MZ.. Zaposlio se i prepravio taj model u noviji i sa njim doziveo prvi udes. Kupio sam nov MZ TS 250. Vozio ga ludo gde sam putova sa njim po zemlji i inostranstvu. po zimi i leti. Doživeo nekoliko dobrih padova koji su mogli biti kritični po život. al mladost ludost. Bilo je ili se on sklanja sa puta ili ja. Servisirao i odrzavao sam taj model. Kupovina prvog automobila, čuvena Fića u to doba. Imao sam dve. Sledeći motor je bio Jawa cz. 175cm. prepravljena potpuno u to doba. Zaposlio se u jednom preduzeću kao električar monter. Samo ja znam gde sam se popeo. gde bio i koliko se razumeo u struju.

Prešao u Poštu kao ptt monter. Tu se nisam dugo zadržao jer nisam tada video sebe tu. suvise je bilo prosto za moja interesovanja i znanje. Sa drugarom sam radio u TV servisu i sam sam u privatnoj režiji godinama taj posao radio. Sa prijateljem smo godinama odrzavali belu tehniku. Aparate za domačinstvo i veš mašine. Bušili bunare. Uvodili vodoinstalaterske radove u domačinstva i elektro instalacije. Privatno sam odrzavao i servisirao motocikle MZ. Nema koji nije bio kod mene iz okoline mesta stanovanja i koji nije u delove rastavljen i sastavljen. Popravljao sam automobile. Od elektro instalacija, kočionih sistema, sve do limarije i farbanja istih. I dan danas se razumem u automobile i motocikle. Kasnije sam dve godine radio u servisu motocikala gde sam vozio sve šta se popravljalo i bio vlasnik jedne Honde 750 f boldor.

Dobro baratam svim alatima i volim stolariju. Od pravljenja nameštaja do prepravke istih. Zidam, malterišem. Krečim, dletujem, rušim i gradim. Sve što uzmem u ruke je stvorljivo, rešivo. Dobar sam u logici i iz nemogućeg ponovo to osposobiti. Raznih ideja koje sam imao su bile rešive i stvoreno u delo. Uvek sam se ponosio kada to što radim osposobim, popravim. Navikao sam da ja ljudima sam potreban.

Imao i popravljao šivaće mašine i naravno za svoje kućne potrebe na mašini šio i prepraljavao, krpio, krojio garderobu. Tapiserija, kao ukras i hobi i Vilerove goblene koje imam kod kuće su moje delo. Posle bombardovanja mama mi je donela jedno jare. Nekoliko godina smo držali koze, hranili, muzli, pravili mleko. Ja sam bio taj koji je brinuo o razmnožavanju, hranjenju i jarenju. Muzao sam i bio veterinar i doktor. Koji je mlade donosio na svet. Poljoprivredni radovi su nešto što se podrazumeva i kroz svoj život sam sve to radio.  Malu farmicu zečeva. Svu opremu i kaveze sam sam pravio. Novozelandski beli su bili kao rasa zastupljeni. Nekoliko godina brinuo o njima, o razmnožavanju, ishrani. Bilo je tu i Japanskih prepelica koje se mogu izlegnuti samo u inkubatoru pa tek onda idu u kavez gde kada porastu nose jaja koja smo imali za našu upotrebu.

Dobar sam vozač i svi moji automobili su bili prepravljani, ,od tjuning stajlnig. .Sve na dugme i sve kao u avionu. Naravno da sam bio u mnogo zemalja evrope što kolima što drugim prevozima. Putovao što trbuhom za kruhom što čineći usluge drugim ljudima. Od auto prikolice sam napravio pokretnu prodavnicu. Sebe smatram Prokom pronalazačem. Lepio keramiku, postavljao podove i laminat..Od 2000 godine se bavim podnim grejanjem gde je sve moja ideja, sve moji proračuni.. Popravljajući sve što je vezano za domačinstvo i tako je nastala SPZ .UniverzalZule.. Znate kako znaju za majstore da kažu da imaju zlatne ruke. Ovaj Miroslav Zuha ima zlatne ruke. Smatram da ne postoji što je ne popravljivo ili ne izvodljivo ako me to zainteresuje. Kada su došli prvi kompjuteri eto i časopisa svet kompjutera i novih interesovanja. Mnogo je računara prošlo kroz moje ruke. mnogo konfiguracija, sastavljanja kako svojih tako i drugima, što kao usluga,što za novac. Za te stvari takođe trebate imati talenat. I danas sam održavam svoje računare i sisteme. Naravno da me sve u vezi toga interesuje. Web dizajn i web stranice. SVe je moje ruku delo. Došla su i nova interesovanja i talenti. Počeo sam da se bavim sportovima. Kod kuće u mini teretani trenirao bodi bilding i u klubu borilačkih sportova Alfa u Beloj Crkvi trenirao aikido i ostale borilačke sportove i tu se ponosim kao neko ko je najstariji ne samo u svom gradu nego i šire. I danas sam još uvek tu i idem na treninge. Naravno došao je na red i latino ples i ponosno sam išao godinu dana u školu Baila Conmigo. Ušao sam u svet marketinga. .Postao i Marketing Manager. .Predavač i iza sebe oko četrdesetak seminara na kojima sam bio. Raznih interesovanja i u ovoj sveri marketinga i  neko ko se bavi snimanjem i video obradom istih. Četiri godine sam imao u gradu kancelariju, zatvorili smo je prosle godine. U svoju edukaciju i znanje sam uložio preko 20.000 evra. Mnogo pročitanih knjiga, seminara, kurseva, putovanja i pomažući drugim ljudima da žive bolje.Unazad dve godine poeta, gde sam za ovo vreme snimio i obradio preko 1000 pesama raznih autora i počeo svoje da pišem. Izdao sam svoju prvu knjigu One i Ja. .Izdao sam zbirku pesama Muza i napisao knjigu Pravo lice jedne ljubavi (Bible of Life) Uskoro će biti u štampi.

Otac sam dva sada odrasla sina i ovo sve unazad i nije važno jer sam svoju svrhu postojanja ostvario i oni su moj najveći ponos. Imam još mnogo svojih snova. Da pisanjem ostavim svoj trag postojanja i pomognem drugim ljudima. Da imam svoju školu borilačkih sportova. Naravno ima tu još preduzetničkih ideja ali vam ih neću okriti sada jer ja i budan sanjam.

Sve ovo pišem jer znam koliko vredim, šta mogu, na šta sam spreman i šta želim i da ne samo meni, nego ni vama niko ne sme, ne može da kaže da vi za nešto niste, da to ne možete i da oni ne veruju u vas. Oni ne veruju u sami sebe a vi dajte sve od sebe i budite svoji……

14.03.2019

Miroslav Zuha

 

 

 

 

Објављено

Pravo lice jedne ljubavi / Ljubavno pismo

Sat, Feb 17th 2018, 5:02 pm

Autobus

JA:. Još kako ću. Sa mnom nisi putovala za Beograd niti zbog mene, i šetala pored Dunava. ONA:Nisi me ni zvao.

Ja sam bila u gostima. Veća je čast što sam te primila u kuću, dušo draga. JA: To ne sporim, al me nisi ni ti zvala  pa sam sam dolazio. ONA: Kako ja da dođem nepozvana? JA:  Sama se ponudiš, nisam te trebao zvati. ONA:  Praktičnije je bilo kod mene, to je činjenica. JA: I ja volim svoju teritoriju nije do praktićnosti. ONA. Jeste i praktičnost. Nikada i nismo pričali na tu temu. JA: Zar i treba ako se neko želi ne puštaju se jedan od drugog i žele što preda se  ponovo vide. ONA:  Da, znam…Ti meni sporije nego ja tebi….znaš gde si mi. JA: Sporije? ONA. Znaš sve, ne teraj me

da pričam. JA:. Daaa teram te. Pretvorio sam se sav u uho. ONA:. Zezaš me? NE. Sigurno? Sigurno. Sada sam u busu, da kuckam. Pa! Želiš li? Da ti želiš ne bi me pitala. ONA: Sada, na to mislim. Znaš da si se uvukao pod kožu.

Otrovala me je.

Krpelj

JA: I…Znaš šta i nedostaje sve to. JA: I…. ONA: Kao krpelj si. Otrovao si me  JA:.  I… Dnevna doza ludila. Šta I? Slušam, pretvorio sam se u uho. Ti me zezaš.. Ne. Imam utisak.. Pogrešan je. I?  Šta I?  Nastavi ima valjda još?. Šta bi još da kažem, konkretno. Šta god želiš, iznenadi me. ONA:. Uhhh  JA:. Da i? Voziš se, imaš vremena. Slušam. ONA. Imam. Neću ovako da kuckam bzv je. JA:. Nije, sve ima svoje razloge vreme i mesto. ONA:. Ima.. I? opet pitam.

Ljubavno pismo

Ljubavno pismo.

Napisala sam jednu reč, ona mnogo govori. JA. Znaš ti mene, ja ih volim kada ih ima više, mnogo više a imaš vremena za kucanje. ONA:. Znaš ti mene.. Uu malo stane mnogo. Znam ja tebe al te i menjam. Menjaš se zbog onog do koga ti je stalo. ONA:. Da, neosetno.  U  nečemu neosetno u nečemu baš osetno. I?  Šta I Miroslave? Slušam još pažljivo. Jebote si ti pisala nekada ljubavno pismo.? Nisam. Stvarno nisam!  JA:. Vrišti u tebi potreba za ljubavlju. Imaš divnih sms poruka, ljubavnih. Jbg iskopiraš neku, snađeš se. ONA:. Vrišti? Možda.. Nisam to tako ….Elokventna sam ja. Umem da napišem sama nešto. Pod stare dane da pišem ljubavna pisma.! Pa eto prilike za elokventnost. Nema tu stare dane. To osećanja govore. Zar ti nemaš 28g. Eto nisam ni ja pisao pesme. ONA: Mislim da sam malo ostarila. JA: Ne, deca u školi su ti primer. Njihove ljubavi, dešavanja. Sve se nalazi u podsvesti. Niko nije star ako je u duši mlad. ONA:. Uhhh. Neka je uhhh napisao sam. Neka je i ona je napisala. JA: Pusti samo maštu na volju, ono što osećaš?  ONA:. Nooo udaviću se. JA: Dobar sam u davanju veštačkog disanja. JA: Našla sam kome ti da kažem, izvini. JA. Molim. I?  ONA. Može veštačko disanje. JA: Hahahah nasmejao sam se. Jeste teško i neka je I? Elokventna si ti.! ONA: Ovo kao kod psiha da sam. JA: Ne, nije lako al si i snalažljiva.  ONA: A ti me zezaš?!  JA: Ne, prija mi moram da priznam al ne zezam.  Znam da ti prija napisala je. Nisam ni ja pisao pesme al sam imao muzu. ONA: . I treba. Imao… Haha. JA: Pa nemam novu pisanu. Za predhodne. Predhodne? Imao sam muzu i pisao sam pesme. ONA. I više nema pesama.. Biće  Nisam par dana pisao. Koja je poslednja? Pitala je. Znaš je. ONA:. Ima više, nebitno. Ne, ja sam prozna duša. Ja pišem bez rime i stiha. Realizam čist. JA: Hajde kreativna pesnička dušo?  Bio sam i ja al eto. (Želim da mi napiše nešto lepo zato je I?).

 

MUZA

Eh ta muza šta napravi ona tada,

a videćemo sta će sada. Hoće li biti

pesama ljubavnih tih i kakav će to u ovoj

novoj pesmi biti stih. Kada se pisac zaljubi

u tebe, nikada nećeš umreti i zauvek

ćeš ostati u pesmi stih. Sve je do muze,

kakve će biti pesme te i hoće li i dalje biti nje,

u pesmama tim. Pesnik se tu

zadovoljno smeši i ponosi sobom.

Uživa u osećaju zadovoljstva jer mu muza

srećno u pesmama izgleda.. Pesnik joj

dušu dade i tu još ne stade, romantična

dama ona postade. Ovaj pesnik ukus ima

i ne pokazuje ga svima. Jedinstvena

dama ona će biti i neće svoga pesnika kriti.

Nije domene, nego do pesme i muze.

Ko je tebe ubacio u moj život.

ONA: Da, znam je. JA: Eto za početak može i proza. ONA. Hahahah ne puštaš me da se vadim. JA: Naravno, domaći zadatak deci u školi. Kako napisati ljubavno pismo i izaberi najlepši rad. ONA. Ko je tebe ubacio u moj život.! Dobra ideja. JA:. Izvučeš kontekst, prepiši, naučićeš. ONA: Neeeee znam ja to sve. Teorija. Treba reči da se pišu. Ali praksa te muči dodao sam. Muči, muči odgovorila je. JA:. E pola veka se ne može preko noći preokrenuti. Imaš ljubavne lepe sms poruke u slikama. Ih kakvih sve ima. ONA:. Aha, nooo to svi mogu. JA:. Znam da mogu al tako se krene, tako se uči. ONA: To radi sa tvojim prijateljicama.! JA: Šta da radim? ONA: Te poruke, slike i sl.  JA: Ja tebi pišem, govorim. Hajde prozo moja. ONA:. Dugačko bi bilo to klupče.. kotrlja se, sve brže i zavrti sve oko sebe. Nečem tako. Ne razumem? Sam je pitao. I ja tebi pišem. ONA: Da počnem da pišem, to bi bilo kao klupče.. dugačkooooo. JA: Neka, volim ja da čitam. ONA:. Klupče zavrti priču. JA: Ja govorim o osećanjima, napiši mi pesmu, ljubavno pismo. ONA: Gde me tu nađe!? JA:  Pa eto svi mi imamo talenat u sebe pa tako i ti.

Univerzum

Želim te za sebe.

ONA: Da, znaš ti moja osećanja… osećaš ih. Ja ih ne krijem. JA:. Al se mogu još na nekoliko načina iskazati, pokazati.! Na mnogo da, znam. Dodala je. Lepo, uhhh napisao sam. ONA:. To uh me sada diže… JA:. I? Još sam sav u uhu. ONA:. Želim te za sebe, da pričamo.Mučiš me opet. Taj Univerzum moram da kontaktiram.. Slatko da živim, to je super.  JA:. Taj Univerzum ti je mene poslao. ONA: Tebe meni? JA: Zar nije pitao sam. ONA:. Zar nije mene u tebi. Spojio nas je oboje napisao sam. ONA:. Dje nas nadje!?  Hahhhaaaa nasmejao sam se. Oduševila me je naša prijateljica. Takav sam kompliment dobio. ONA: Za? JA: Neka ti sama kaže, kada budete pričali. Pitaj je šta si rekla Miroslavu. Šta je on?  ONA: Kaži, ne mogu da čekam. Šta? JA: Čekanje ima svoju draž. ONA:. Filozof. Stvarno?  JA: Njega je napravila jedna muza. I? može i proza. ( još uvek tražim da mi nešto napiše).

 

17.02.2019

Miroslav Zuha.

Deo, ,isert iz romana Pravo lice jedne FB ljubavi.

Ostale delove, priče mozete pogledati iz predhodnog perioda.

Објављено

Pravo lice jedne ljubavi / Dve one

Fri, Feb 2nd 2018, 9:17 am

Dva lica dve one

 

Slušala sam pesmu. Jeste najbolje da se skloniš od mene što dalje..Koja od vas dve ovo govori? napisao sam joj. ONA. Ne znam.. ima samo dve?. JA. Znam da su dve.. ONA. Izaberi koja govori. JA. Govori ona službena. ONA. A druga je? Ona koja ima srce i dušu. ONA. Ta…  JA. E ta pati za ljubavlju, da je neko voli, pazi i mazi. ONA. Ehhhh..

 

Fri, Feb 2nd 2018, 10:52 pm

 

Putuj Igumane

 

ONA. Mi i knjiga? Ti si to u vezi? Ne odgovaraš, sada si opet mangup.. JA. Vide u meni perspektivu i potencijal. ONA. Srećno tebi “igumane”…Pozdravljam te. Imaš sada čime da se zanimaš. JA. Imao sam i pre al neko nije verovao u mene. ONA. Neko? JA. Ti !  ONA. Ma da, nisam.. a sve vreme te podržavam.

 

Putuj Igumane

Razgovaraj ti kako želiš. JA. Kakva zamena? ONA. Nebitno. JA. Bitno je. Otvori najzad svoju dušu. Želim da je čujem, zaslužio sam. ONA. A šta to da čuješ? Da me voliš, želiš, da ti je stalo do mene. Da sam ti u krvi, mislima. ONA Nije bitno. JA. Veoma je bitno. Kada te čujem na ulici kada pričaš sa drugarima pa i psima. Znaš kako li je meni? ONA. ? Svuda pokazuješ ljubav. Prema meni ne, a kažeš nije bitno. Da veoma je bitno. ONA. Nije to isto. JA. Da, ja nisam pas. Da jesam bila bi drugačija. Nema nije bitno, kada ti je do nekoga stalo, boriš se, zar ne?. ONA Ne, nije uvek tako. Zar se ja nisam borio?! ONA. Jesi, dosta je bilo. JA .Prava ljubav je dvosmerna. Želiš da bude dosta. Zar ne bih ja to trebao da kažem?.

 

Miroslav Zuha

02.02.2019

Објављено

Pravo lice jedne FB ljubavi / Uskoro

Pravo lice jedne FB ljubavi

 

„PRAVO LICE JEDNE LJUBAVI“

 

Ovu knjigu počeo sam da pišem polovinom jula meseca. Tada nisam bio siguran o čemu bi moglo biti reč, a da već ne postoji. Prošle godine i jeseni sam često spominjao da ta naša veza, veza dve osobe, upoznavanje, dešavanje, na koji naćin i da ta ljubav ne sme biti zaboravljena. Pazite na svoje misli jer “kakve su vam misli, takav vam je život” i onda vam se to i ostvaruje. Kockice se same slože i sve ima svoje razloge, vreme i mesto. Sve što se dešavalo i dobro i loše je imalo svoju svrhu, jer da nije, ne bi ni bilo sada ove knjige.

 

Ovo nije samo ljubavna priča, odnos dve osobe nego ono što sam ja i ko sam JA: Ovde će se nalaziti ono što sam govorio pre godinu, dve, juče, danas i što ću govoriti sutra kada nekoga upoznam. JA sam ja ovde, a ONA nema imena. Naravno da postoji.

 

U ovoj priči nije baš sve u minut, ali postoji vreme ko je, kada i šta rekao, napisao, mislio… Izneta je komunikacija modernog doba – prepiska sa Facebook Messengera.

 

Pričam često o životu, dnevnim dešavanjima, o knjigama, edukaciji, motivaciji… O tome šta je potrebno čitati, gde šta pretražiti. Ima dobrih postova, a pravo lice jedne ljubavi će se polako otkrivati. Ko, zašto i koga voli, ko je iskren, a ko nije… Ko je kakva osoba i kakva je ovo ljubavna ili ne-ljubavna priča. Ako ste gledali ili čitali “50 nijansi sive”, budite sigurni da će ovde biti i drugih boja, a seksa i vodjenja ljubavi do samih detalja.

 

Miroslav Zuha

Uskoro će biti i u štampanom izdanju. Sve je spremno. Mnogo truda i rada je uloženo u nju. Nadam se da ćete uživati i da će životne mudrosti raznih autora i mojih koje se nalaze ovde u knjizi uticati na promenu u vašim, vašem životu.

Ako samo samo jednoj osobi budem promenio život sve ovo je imalo smisla. Hvala svima koji budu je kupili, izdvojili vreme za nju i sebe. Miroslav.

Објављено

Pravo lice jedne ljubavi / Duša srodna ta

Sun, Jan 21st 2018, 1:08 pm

Zašto čutiš

Zašto čutiš?

 

ONA: Jutro/dan. Pozvala me je. Ja sam pozvao nju. ONA: Čutiš? Propusto sam njen poziv. Ljut sam. ONA: Ako ne želiš više da kontaktiramo kaži, da se ne igramo. Hvala. JA: Igraš se sa mnom od kako se znamo. Ja tebi nisam potreban, ne želiš me, ne voliš me. Molim. ONA: Ne igram se.. Ali u redu je to. JA: Hm. To je suviše kratak i obićan odgovor. Kada je nekom do nekoga stalo ne odustaje tako lako. ONA: Ti si meni prevashodno prijatelj a onda ostalo. Ne lažem te, iskreno sam rekla šta mislim. JA: Još uvek ne znam šta da mislim. Nisam dobro razumeo šta ostalo! I samo sam prijatelj. ONA: Nisi ti zadovoljan a nisam ni ja.

 

Nisi zadovoljna

 

Nisi zadovoljna?

JA: Nisi zadovoljna? ONA: Nebitno je to sada, to nije tema. JA: Jeste čim si napisala. ONA: Konstatujem. JA: Ne stavljaj meni reči u usta i svoje mišljenje da li sam ja zadovoljan ili nisam ili konstatuješ. ONA: Ok, u moje ime pričam. JA: Da rezimiramo. Nisi zadovoljna sa mnom. Srećno! Pa nadji nekog sa kim ćeš biti zadovoljna. ONA: Ne tobom već sadašnjim stanjem. JA: A kakvo je to tvoje sadašnje stanje?. ONA: Nikakvo, bezvezno trenutno. JA: Zar sam se malo trudio da ga obezvezim?. ONA: Nije do tebe. JA: Al si našla kao za mene bezbolan način da se ja povučem. Kao odustani Miroslave, moje trenutno stanje je bezvezno i nije do tebe. ONA: Uh kako glupav razgovor vodimo. JA: Pa vidiš a JA: ONA: Verovatno mi je niska energija čim sam ovako bezvoljna. JA: Znaš šta je očekujem da ti se povrati jednom i da napišeš. ONA: Neke stvari sam ti još ranije rekla i one stoje. JA: I ja sam takođe neke stvari rekao, govorio. To je prošlost. ONA: Uhhh. JA: Shvatićeš nadam se jednog dana šta propuštaš ili šta si propustila i šta je važno u životu. ONA: Da, i biće kasno…

Oprosti ipak te volim

JA: Miroslave oprosti, shvatila sam da te ipak volim, želim, da ne mogu bez tebe. Tako će možda biti. Lajkovala si moj post, video sam. ONA: Da Miroslave naravno da imam osećanja prema tebi, naravno da te želim posle onakvog intimnog odnosa koji je vrhunski. I naravno da ne želim da te povređujem. JA: Ako je tako onda ćeš se truditi da me ne povređuješ. U stvari ne bi ni bilo razloga za to, zar ne?

 

 

21.01.2019

Miroslav Zuha.

Ostale priče, delove iz knjige možete pogledati na stranici. 

Објављено

Pravo lice jedne ljubavi / Kant

KANT

JA: Hvala ljubim. Kako ti je kant? ONA: Kant je ok (ribica i sve dole). Ali prepone i delovi nogu..JA: Ljubim, hahaha. Slatki su to bolovi. ONA: Slatki…Kada se pokrećem ko patka sam.

 

Tue, Jan 9th 2018, 11:54 am

IMAA NARAVNO!! ZA TEBE SAM UPRAVO NARUČIO KAFU I KOLAČ OD ČOKOLADE!!

 

ONA:Gde? Pošaljem joj našu sliku sa rođendana gde smo tamo sedeli. Naravno da je odmah znala gde sam i pozvala me je. Mislio sam da je slobodna, no ipak je bio prvi radni dan posle praznika i vraćala se sa posla i bila je za par minuta tu. Dan je bio prelep. Ušla je i pozdravili smo se. Naravno imala je osmeh a i nije me videla već neko vreme. Sela je. Sto je bio mali i naručili smo još jednu kafu. Krenuo je razgovor na trenutke i previše glasan i skoro svadljiv. Nije nikako htela da se pomirimo i da svaki ide svojim putem. Naravno upoređivanje mog statusa, prihoda. Ona ne može da čeka da ja nešto steknem,treba joj odmah. Kada ću ja imati svoj stan, neku nekretninu, bolji prihod, standard i sl. Da ima udvarača i bogatih ljudi koji mogu sve da joj ispune. Navikla je na bolji život i sve da ima. I bogati ljudi umeju voleti. Često sam joj govorio da ona nema zlatnu onu stvar ili da je od zlata. Nekome će biti ona zlatna i sl. Pitala je zašto sam došao i gde i kada se vraćam, šta sam planirao. Došao sam kod tebe rekao sam. Dobro možemo ići kod mene i da prespavaš i ništa više. Krenuli smo ka njenom stanu.

 

Nisam mogao biti miran.

Ljubimac se naravno obradovao kada me je video. Raskomotio sam se a ona je uzela da spremi neku supu i još nešto da pojedemo. Sedeo sam na čelu stola, postavila je i zajedno smo ručali. Gledao sam je no samo je odmahivala glavom, vrtela levo desno kao kada se govori Ne. Sklonila je sto a ja sam već sedeo na trosedu. Sela je pored naravno uz rastojanje i naglašivanja da se nećemo pomiriti, da ništa ne pokušavam i da možemo samo ostati prijatelji. Nisam mogao biti miran a i znam je da je zapaljiva i osetljiva na dodire. Dirao sam je malo po desnoj ruci i tek kada sam je dodirnuo za bradavicu i desnu sisu je popustila jer je počela teže da diše i da se pali. Pogledala me je i polako smo krenuli da se ljubimo. Ja sam postajao sve nemirniji i naravno da sam je želeo. Koliko god da ona ne želi biti sa mnom iz tih njenih drugih razloga ali me seksualno želi. Umela je i mogla da odvaja sex od ljubavi. Počeli smo da se svlačimo i da naravno želi me……

 

Tako je uživala u tome što radi a i ja. Iscedila je svaku kap iz mene. Zamenjivali smo mesta i sada je ona sedela a ja sam se igrao jezikom po njenom telu.

JA: Hvala ljubim. Kako ti je kant?

ONA: Kant je ok (ribica i sve dole). Ali prepone i delovi nogu..JA: Ljubim, hahaha. Slatki su to bolovi. ONA: Slatki…Kada se pokrećem ko patka sam.

 

09.01.2018

Miroslav Zuha

Deo, insert iz knjige Pravo lice jedne FB ljubavi.

Možete pogledati i predhodne priče.

Објављено

Pravo lice jedne ljubavi / Univerzum

Pravo lice jedne ljubavi / Univerzum

 

 

Univerzum nas je spojio

ONA: Želim te za sebe, da pričamo.Mučiš me opet. Taj Univerzum moram da kontaktiram.. Slatko da živim, to je super. JA: Taj Univerzum ti je mene poslao. Tebe meni? Zar nije pitao sam. ONA: Zar nije mene u tebi. JA: Spojio nas je oboje napisao sam. ONA: Dje nas nađe!? Hahhhaaaa nasmejao sam se. Oduševila me je naša prijateljica. Takav sam kompliment dobio.ONA: Za? Neka ti sama kaže, kada budete pričali. Pitaj je šta si rekla Miroslavu. Šta je on? ONA: Kaži, ne mogu da čekam. Šta? JA: Čekanje ima svoju draž. ONA: Filozof. Stvarno? JA: Njega je napravila jedna muza. I? može i proza. ( još uvek tražim da mi nešto napiše).

 

Pijanista.

Želim da osetim tvoj dodir, da tvoje ruke osete mene. Ne sexualno. JA: Tvoje usne. lice,da svuda svaki delić i miris dušo i miris, ukus. ONA: Osećaji… To ne može svako. Ureko si me. JA: zagrljaj da se bez vazduha ostane. Da, naravno odgovorila je. Slatko sam te urekao. Da, znaš me, kao da si ti violinista, a ja violina. JA: Ili pijanista koji po tvojim dirkama svira. Ima jedna pesma koju sam te u njoj opisao, gde ja po tebi sviram. Da, sviraš po meni! Šta ću kada volem taj tvoj pupak. ONA: Nije fer. Volem  Volem J to stomače JA: Jer se tvoja energija tu nalazi. Uhhh da tu je i sada napisala je. JA: To vibrira kao strune na toj violini i u svoj toj milini i toploti tela samo mene bi htela. J Eto nije bilo u prozi. Vide li ostali tvoj osmeh na licu sada. Znaju da pišeš, to se ne može sakriti. ONA: Ne, mrak je. Nema nikog pored mene. Al ima osmeha, onaj zavodljiv!? Ima…..Odgovorila je. JA: Pože- ljan. Taj valjda napisala je. JA: Lepo, jer je kod mene takav. ONA: Divno. JA:Ko da si namerno stavila baš ovu sliku na profil. ONA:Bat mi je na 17% Ok, si blizu pitao sam. Možda brzo prekine dodala je. 45 min. još. JA: Puni se od tebe i energije.? J ONA:Teško! JA:Hoćeš da je napunim pitao sam. Bateriju teško al tebe mogu. ONA: Uhhhhh mnogo hhhh. Vidim da je mnogo H. ONA: Jaka doza. JA: Pune su mi grudi i srce, vruče je, gori. ONA: Šta me to vuče ka tebi.? Šta mene ka tebi. ONA: Trepe -rim i ja. Neverovatno čudim se i ja. : Šta? Pitala je. JA: Kako me nešto vuče ka tebi. Gore mi grudi. Uhhh čudna neka sila. ONA: A meni stomak i grudi. Kažem ti ja. JA: Uhhh šta to ima u tebi? ONA: Ne znam…napisala je. JA:Nisam mogao da te izbijem iz glave sinoć, noćas, danas.ONA: A preksinoć? Ma stalno odgovorio sam. ONA: Šalim se.! JA: Kako si mi ušla u krvotok.

 

 

Da menjamo krv?

ONA: Da menjamo krv? Možda sve ovo prestane.! JA: Teško ni transfuzija ne pomaže. Ajooooj stiže od nje. Hahhahaahah uspela si da me nasmeješ! Uvek, naravno reče. Ti si čudo neko rekao sam. Zašto? Pitala je. Popela si se na spomenik kod tebe i vikala na sav glas da i univerzum je čuje. Miroslaveeeeeeeeee volim teeee. Čujes li! ONA: Kada? Čuti i slaži, hahahha ONA: Kada!? Zar nisam takav post postavio namerno da pročitaš. Šalim se. Da, videla sam. JA: Univerzume čuješ li! Napisao sam i obračam mu se. ONA: To sve radi taj Univerzum? JA: Koji je u tebi naravno. Mi smo njegov deo. ONA:Kakogod! JA: Kako god ,zažmuri i u mislima me poželi. Zatvori oči, udahni duboko, udahni me. ONA: O da, da. Uhhhh ovo je neverovatno, u meni si napisao sam joj. ONA: U meni si. Isto kucamo. Da u meni si uhhhh potvrdio sam. Duboki udah i izdah. ONA: Još ću i da svršim jbg ( dok se vozi autobusom). JA: Ti si u mom telu, to plus. Šta ću da ti radim! ONA: Ohhhh WOW. JA: To će tek biti kao nikada preeee. ONA:9% Joj upalio si me. Nemoguće!! (Misli na procenat napunjenosti baterije).
Upalio svojom energijom, ušao sam u tebe, ti u mene. Ništa ti drugo nisam radio. ONA: Ovo je nemoguće. Osećaš li? Daaaa sav sam u trncima, sve vri u meni. Teško dišem. Kako si ti u meni.! ONA: Počnem da pišem a stiže isto od tebe. Uhhh ovo je čudo, čudim se ja. ONA: Jeste, meni barem. Univezum.. JA uhhhh pa i meni nara -vno. Dišem na usta, stavio sam desnu ruku na grudi. Će da mrem. Uhhhhhh

 

 

Nas dvoje je unutra.

Nas dvoje mi je unutra. ONA: Če mrem  Uzmi me. JA: Uhhhhhhhhh uzeo sam te. ONA: Nije fer… Jeste uzmi me ti napisao sam joj. ONA: U meni si, osećam te u stomaku. Ušao si kao strela kroz mene. JA: Uhhhhh ne spuštaj me niže, koči.. ONA: Kočim. (da ne bi došli do vrhunca tako ona vozeći se autobusom a ja u krevetu.) 5% Želiiiiiiiiiim te. JA: Ovo je neverovatno, želim teeee. Gasii, nećeš ga moći pokrenuti. Ugasi ga i žmuri. Ja ću biti i dalje u tebi. ONA: Hoću, budi u meni. Isto pišemo JBT. Daaaa neverovatno dodao sam. Odoh… Bay, tu sam u tebi. Samo gasiš telefon. Ne možeš i mene i ovu energiju. Šta mi se ovo desilo, ne mogu da se oporavim. Pola je deset jos si u meni. J
(prekinuli smo vezu, dopisivanje. Ona je još putovala a mene je ovo sve još držalo narednih dva sata. Tako nešto se ne može opisati. Čak i dok ovo pišem posle pola godine od onda se tako osećam iako ona nije tu na vezi).

 

 

Miroslav Zuha

29.12.2018

 

 

Објављено

Pravo lice jedne ljubavi / Bog je zapravo žensko

Pravo lice jedne ljubavi / Bog je zapravo žensko

 

Bog li je?

JA: Ljubim.  Divan dan draga želim. ONA: Hvala i tebi! JA: Te Amo Mucho. Pozvao sam je. Misliš da je Bog neki nadrkani čiča koji sedi gore na nekom oblaku i sjajno se zajebava.Onda upoznaš ženu svog života, tad shvatiš da je Bog zapravo žensko, da nije na nebu već u kući i da je zaista samo jedan. Hahahhaa nasmejala se. JA: Molim se Bogu svome  ONA: JA: Vojim te J ONA: Uh, čuvaj se. J JA: Budi miran, ovaj nemiran. Ne miran  Moj Bog ipak voli nemirne. ONA: Hahahhaah. JA: Daaaaaaa 12:34. Pošaljem joj novu pesmu Cakano koju sam napisao i obradio.

 

Bog je zapravo žensko

Bog je žensko

Wed, Dec 20th 2017, 4:36 pm

Poslao sam joj svoja tri selfija, fotografije koje sam napravio za nju. Wed, Dec 20th 2017, 7:05 pm

 

JA:Draga ziva li si  Kisss. ONA: Da, pozz. JA: Hvala ljubim  ONA: Kiss. JA: U gradu sam i offis. ONA: Ja odoh napolje. JA: Lepo, pazi zima je, brrrr. ONA: Da. Pozvao sam je. Sada sam video sliku. (uglavnom naravno na njenom profilu iako zna da volim ili bih voleo da je meni poslala samo za mene a ne javno za sve i ceo svet.). Ljubim oka moja braon dva  Pozvala me je. JA: 21:31. ONA: Daa. JA: Vojim te.:) Daa. ONA: Jooj Daa. Napisao sam novu pesmu i poslao joj tekst.

 

BUDI MIRAN Kad god ti želim prići a ti mi znaš reći, budi miran. Ali neznaš ti

tada kako je meni u tom trenutku i kako je sada. Ja sam neko ko ne želi biti miran i neko ko ti želi prići. Tek poljubiti te ovlaš,ne pokvariti tu lepu šminku. Ali osetiti

tvoj miris, tvoju blizinu i tvoju energiju.Znam opet češ mi reći budi miran.

I onda se dešava to nekoliko puta.A ja postanem sve mirniji i mirniji i onda se

dešava da ti ne bude jasno šta se to samnom dešava. A budi miran zaboraviš

kada to kažeš,a ja ću te podsetiti i neću više obraćati pažnju na te tvoje reči i neću

biti miran, nego ću namerno prići i osetiti tvojubliskost, tvoj miris, tvoju energiju.

A znam,voliš kada sam ja nemiran.

 

20.12.2018

Miroslav Zuha

Објављено

Pravo lice jedne ljubavi / Knjiga o nama

Pravo lice jedne ljubavi / Knjiga o nama.

 

Pravo lice jedne ljubavi / Knjiga o nama

 

 

 

‘happy end’? “ zašto misliš da ćemo se rastati?

 

Thu, Dec 14th 2017, 10:14 am

 

ONA: Jutro.  JA:  Govorio sam: „znaš, jednog dana napisat ću knjigu. O nama. O noći kad smo se

upoznali. Kako smo se zaljubili i rasli. Pisat ću kako smo vodili ljubav u autu, ili kako si me dirao u prepunom kinu. Kako smo planirali budućnost. Kako smo se

rastali..“ ­zašto misliš da ćemo se rastati? „zato što ovakva sreća ne može

potrajati..nesto će se dogoditi, sjebat ću nas. Ili ti. Otići ćeš drugoj. Zaboravljati

  1. Znači knjiga o nama neće imati ‘happy end’? „Ne, hoće. Kad shvatiš koliko

ti nedostajem i koliko me voliš,vratit ćeš se. A ja ću te čekati.

Srodne duše uvijek pronađu svoj put. A ti si moj.“

 

Knjiga o nama

 

ONA:Da, lepo. JA: Pisat ću je JA: ONA: Celo jutro sam na telefonu, jedva sam stigla da jedem i nešto odradim..JA: Pored molim postoje i one druge reči. Pozvala me je.

 

Ovo je dan kada sam odlučio da ću napisati knjigu o nama. Spominjao sam to ranije da ova ljubav ne sme biti zaboravljena i da o njoj se treba pisati. „Da nije Happy end“  Koliko su duše naše srodne bile pa izgleda i nisu.Ovaj put je univerzum zakazao. Ja sam knjigu ipak napisao i znam da je ovo moje životno delo u karijeri pisca. Zahvalan sam svima pa i njoj što se ovo ovako desilo.

 

14.12.2018

autor Miroslav Zuha.

Ovde možete ispratiti prethodne delove i priče.